Kan Wikipedias Wikia Search blive en konkurrent til Googles søgemaskine?

For et år siden annoncerede Jimmy Wales, grundlæggeren af Wikipedia, at han ville lave en søgemaskine der kunne konkurrere med Google.

Denne søgemaskine som hedder Wikia Search er gået i luften idag. Det drejer sig ikke om en beta-version, men en alpha-version.

Billede af Wikia Search-søgemaskinens logo

Tanken bag søgemaskinen er, at teknologien bag skal være åben og at det er brugerne der skaber søgemaskinens rangering. Kvaliteten i søgeresultaterne skal komme fra brugernes involvering og deltagelse, på samme måde som Wikipedia.

Som alpha-navnet antyder, så er Wikia Search langt fra en færdig søgemaskine. Folkene bag Wikia Search indrømmer selv, at deres søgemaskine foreløbig er meget dårligere end andre søgemaskiner.

Jeg har selv tilmeldt mig søgemaskinen for at blive lidt klogere på hvordan den fungerer. Det er jeg imidleritd ikke blevet endnu.

Det bliver spændende at se, om Wikia Search kan komme til at konkurrere med Google. Og hvis det skulle ske, hvad det betyder for disciplinen søgemaskineoptimering.

Update: Søgemaskinen har problemer med danske bogstaver. Faldt over dette indlæg hvor søgemaskinen får en del tæsk. Og så viser det sig, at den er konstrueret sådan, at man som webmaster ikke kan spore hvilket søgeord der sendte et besøg. Det tyder på svære tider for SEO-branchen.

2 tanker om "Kan Wikipedias Wikia Search blive en konkurrent til Googles søgemaskine?"

  1. Jeg ved ikke rigtig… Brugergenerede søgeresultater. Jeg tror ikke rigtig at jeg synes det er en super god ide. Det virker lidt risky. Jeg er godt nok vild med Wikipedia, selvom jeg godt ved at mange siger det samme om den som jeg siger om Wikia Search, men jeg synes alligevel at søgebranchen (eller hvad man skal kalde det) vil fungerer bedre som den gør nu.

  2. Pingback: Wikia search er guf for en SEO blogger - Lars Bachmann - Blog om søgemaskineoptimering - SEO

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *