Få link-love ved at linke til artikler på Politiken.dk

Jeg har lige skrevet en artikel om det nye trackback- og pingback-system Politiken.dk har indført, ved hjælp af twingly.

politikendk-twingly-links.gif

En sjov detalje er, at hvor normale blogs giver et trackback eller pingback-link med nofollow, så giver Politiken den rene link-love, hvis man linker til en artikel. At Politiken.dk har en PageRank på 6 gør det vel blot endnu bedre.

Hele tiltaget fra Politiken synes jeg er meget sympatisk, og den dejlige link-kærlighed giver mig ligefrem lyst til at linke til Politikens artikler.

UPDATE: Der er fra en SEO-vinkel desværre ikke noget link-love alligevel. Jeg blev i kommentarerne gjort opmærksom på, at trackback-linksene var lavet i javascript, og derfor ikke videregiver nogen som helst link-værdi.

Dette rører dog ikke ved, at jeg synes det er meget sympatisk at linke blogosfæren sammen med medieverdenen. Og lidt trafik kan sådan et link da også give 🙂

10 tanker om "Få link-love ved at linke til artikler på Politiken.dk"

 1. Som jeg også har opdaget: Der er ingen link love! Alle links ligger i et javascript, så det er uden værdi i forhold til SEO – i alle fald direkte. Men det kan jo sikkert give trafik.

 2. Skal man ikke også være tilmeldt denne dersens svenske blogtjeneste for at man bliver opdaget, eller hvordan er det lige med det? Ser ikke meget fidus i, at man skal tilmelde sig en tjeneste for at ens pingback/trackback/whatever bliver opdaget, skulle jo gerne ske automagiskt.

 3. Hej Thomas,

  tak for kommentaren. Men hvordan kan du se, at linket ikke har direkte link-værdi? Når jeg kører musen hen over er der den direkte URL i statuslinjen. Når jeg kigger i koden, så ser det ud som et direkte link.

 4. Hej Jonas

  Jeg synes heller ikke det står helt klart hvordan tingene fungerer. I artiklen på Politiken.dk står der, at der indekseret 55.000 danske blogs, og så skulle man jo tro at det hele gik automatisk. Jeg ar dog her til morgen set en der linker til en Politiken-artikel, som ikke automatisk har fået et link tilbage.

  Skal man være helt sikker på at ens linkende artikel bliver fundet, så er det nok en god ide at pinge på http://rpc.twingly.com/ fra “options” og “skriv” i sit WordPress-backend. Eller som de skriver på Twingly, alternativt pinge manuelt ved at skrive blogpostens URL på Twinglys forside.

  Men det ville da helt sikkert være bedst hvis det hele skete automagisk 🙂

 5. Hej Knut og Jonas

  Meningen er selvfølgelig at Twingly automatisk skal “opdage” blogs, der linker til Politiken.dk artikler – uden at man partout skal tilmelde sig på Twingly.com . Twingly oplyser at de til stadighed udvider antallet af indekserede blogs som alle mulige andre tjenester, så vi bør (når) forhåbentligt nå dertil , hvor det sker næsten automatisk.

  Hilsen

  Kim Elmose
  Blogredaktør
  Blog.politiken.dk

 6. Hej, Knut

  Prøv og tag kildekoden for en artikel og søg på ‘blogindlæg’ eller ‘linker til artiklen’, som er noget af det der står i forbindelse med pingback servicen – men som sagt giver det da trafik.

  Så det gavner desværre ikke i forhold til SEO, men det er vel heller ikke derfor vi i branchen gør det 😉

 7. Hej Marcel, tak for en måde at afklare på, om det er javascript.

  Thomas skriver i en kommentar til indlægget http://www.blog.concept-i.dk/politiken-og-blogs/ at man kan tjekke en side på Politiken med trackback-links i http://www.seo-browser.com/ og se, at der ikke er nogen synlige links. Alternativt kan man prøve at slå javascipt fra i sin browser.

  Og konklusionen er rigtig nok, at der overhovedet ikke er nogen link-love i Politikens nye tiltag. Så ingen SEO-gevinst der.

  Til gengæld kan man få pæn trafik ved at få et link i forbindelse med en artikel på Politiken.dk.

 8. Hej Christian

  Det er jeg desværre ikke klar over, men som vi allerede snakkede om den gang, så var der ikke SEO-linkværdi i links’ene. Normale blogs tilbyder for det meste pinkback, men dog med nofollow på linket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *