Angivelse af søgemaskineoptimerings-spam til Google som hobby: SEO SPAM Cops

Faldt lige over denne bloggen SEO SPAM Cops, hvis formål med deres egne ord er:

  • SEO Spammers should be targeted and made known for the rest of the world!
  • SEO Spammers should be analysed and reported to the Search Engines!
  • SEO Spammers should be given penalties that hurts!
  • SEO “Experts” that use Black Hat Techniques should be driven out of business!

Screenshot af SEO SPAM Cops forsideHvad skal man nu synes om det, tænkte jeg.

På den ene side, kan vi jo alle blive enige om, at spam i forskellige udformninger kan være meget irriterende. Så ud fra den synsvinkel er det vel ok, at man gør opmærksom på spam i forbindelse med søgemaskineoptimering. Og hvis man så anmelder det til Google, så kunne det være, at man slipper for en smule søgemaskine-spam femover.

På den anden side, så er der noget usympatisk ved det, at angive hinanden. Og oven i købet gøre det til en slags hobby, at sladre til Google, har jeg det lidt mærkeligt med. At motivet for angiveri i nogle tilfælde kan skyldes konkurrenters ønske om at skade søgemaskineoptimerings-firma eller firmaet hvis website er blevet optimeret, synes jeg bare gør emnet endnu mere prekært.

I hvert fald er bloggen SEO SPAM Cops interessant læsning, hvor man kan få lidt indsigt i, hvilke forskellige skumle metoder der anvendes indenfor søgemaskineoptimering. Og så skriver bloggen oven i købet om et dansk søgemaskineoptimerings-firma.

7 anbefalede blogposter på Google Webmaster Central Blog

På Googles Webmaster Central Blog har de sammenfattet 7 blogposter, som kan hjælpe med de problemer folk ofte kommer ud for.  Posterne handler om:

1. Googlebot kan ikke få adgang til mit site
2. URL er blokeret af robots.txt
3. Hvorfor var min URL-removal-anmodning ignoreret?
4. De bedste Flash fremgangsmåder
5. Googles Supplemental Index
6. Duplicate Content
7. Ofte stillede spørgsmål til Google Sitemaps

Det er altid godt at høre SEO-visdom fra hestens egen mund.

Billede af logo på Google Webmaster Central Blog

Ny sektion på SEOblog.dk: altid opdaterede SEO-nyheder

Jeg har her på SEOblog.dk lavet en afdeling med SEO-nyheder. Det er en oversigt af overskrifter fra danske og udenlandske blogs og fora der handler om Søgemaskineoptimering. Overskrifterne kommer fra de respektive kilders RSS-feeds, som der også er et link til.

SEO-nyheder på SEOblog.dk

Hvorfor?
“Hvorfor kan man ikke bare selv bruge en Feed-reader og så se lige præcis de feeds man selv har lyst til?” vil nogen måske spørge. Mit svar er: Dette er et tilbud til de som er for dovne til selv at konfigurere en feed-læser, og til de der har lyst til at skimme en masse seo-nyheder og på den måde blive inspireret. Jeg har selv haft lyst til en oversigt som denne.

Har du ideer?
Har du ideer til spændende SEO-kilder man kunne tilføje, så skriv en kommentar. Jeg forbeholder mig dog ret til kun at medtage forslag der har en vis kvalitet og opdateringsfrekvens.

Konceptet
Konceptet til denne nyhedsoversigt er lånt fra mit site Herald.dk – alle nyheder på et sted. Kan du lide at skimme mange nyheder, så skulle du kigge forbi der også.

Få link-love ved at linke til artikler på Politiken.dk

Jeg har lige skrevet en artikel om det nye trackback- og pingback-system Politiken.dk har indført, ved hjælp af twingly.

politikendk-twingly-links.gif

En sjov detalje er, at hvor normale blogs giver et trackback eller pingback-link med nofollow, så giver Politiken den rene link-love, hvis man linker til en artikel. At Politiken.dk har en PageRank på 6 gør det vel blot endnu bedre.

Hele tiltaget fra Politiken synes jeg er meget sympatisk, og den dejlige link-kærlighed giver mig ligefrem lyst til at linke til Politikens artikler.

UPDATE: Der er fra en SEO-vinkel desværre ikke noget link-love alligevel. Jeg blev i kommentarerne gjort opmærksom på, at trackback-linksene var lavet i javascript, og derfor ikke videregiver nogen som helst link-værdi.

Dette rører dog ikke ved, at jeg synes det er meget sympatisk at linke blogosfæren sammen med medieverdenen. Og lidt trafik kan sådan et link da også give 🙂