Anonym blog (SEOmekanikeren) anmelder firmaer der tilbyder SEO

I december måned er bloggen SEOmekanikeren.blogspot.com gået i luften. Den består i vid udstrækning af blogposter der anmelder firmaer, der bryster sig af, at have forstand på søgemaskineoptimering eller SEO. Disse anmeldelser er overvejende ret kritiske overfor disse firmaer, som ofte får udstillet deres manglende kompetence omkring SEO. Endelig, så er forfatteren til bloggen anonym.

Billede af seomekanikerens blogJeg synes det er sjældent, man ser blogs som SEOmekanikeren. Det er ikke ofte man ser nogen så konkret kritisere andre firmaer på denne måde. At kritikken er så hård og specifik, er nok også en af årsagerne til at bloggens forfatter er anonym. En anden årsag er måske, at forfatteren selv lever af at sælge SEO. I hvert fald lader han til at have god forstand på søgemaskineoptimering.

Selv om det umiddelbart kan virke usympatisk at der skrives anonymt og meget udleverende for de enkelte firmaer, så er der også noget befriende ved bloggen. Der skrives lige ud af posen, og der tages ikke normale høflige og professionelle hensyn. På den måde skyder den også med skarpt mod alle flosklerne og salgstalerne der benyttes i SEO-branchen. Og ved at afsløre firmaernes inkompetence med søgemaskineoptimering, kan bloggen fungere som en slags brugeroplysning overfor potentielle kunder til de anmeldte firmaer. Det kunne ligefrem være, at bloggen skaber en bevidsthed omkring, at undersøge kvaliteten af den søgemaskineoptimering man tilbydes.

Synes du det er ok at anmelde firmaer på den måde SEOmekanikeren gør det?

Google-fokuseret syret design fra Wibroe, Duckert & Partners

Google spiller en kæmpe rolle inden for markedsføring. Det har reklameburauet Wibroe, Duckert & Partners taget konsekvensen af, og ladet søgninger på Google bestemme det meste af indholdet på deres website.

Billede af wibroe duckert & partners website der bruger Google

Man kan sige at Wibroe, Duckert & Partners har valgt at lade andre kilder beskrive sig selv. Og så længe de benyttede Google-søgninger viser nogle positive resultater, så giver det et flaterende billede af reklamebureauet. På den måde viser bureauet at de behersker reputation-management på nettet, at de har gode referencer og at de er meget kreative.

Et lille paradoks er, at sitet er lavet i frames, som ikke er særlig søgemaskinevenligt.

Blogværktøjet WordPress til at lave søgemaskinevenlige sites

wordpress søgemaskineoptimering - seoJeg har god erfaring med at bruge open source blogværktøjet WordPress til at lave søgemaskinevenlige sites med. Denne blog er bl.a. drevet af WordPress. Der er følgende grunde til at WordPress er godt til SEO:

  • URL’en kan nemt tilpasses præcis som man ønsker det. Denne blog tager f.eks. blogindlæggets overskift, skiller ordene med bindestreg, tilføjer indlægsnummer og .html
  • Der findes utroligt mange plugins (udvidelser), herunder SEO-plugins som man gratis kan anvende. Du finder en oversigt over søgemaskineoptimering-plugins her. Min favorit er All in One SEO Pack og jeg har benyttet Google (XML) Sitemaps Generator for WordPress en del.
  • WordPress kan pinge søgemaskiner som blogbot.dk, overskrift.dk og i det hele taget lave “ping back”s og “track back”s på andre blogs. Alt dette skaber indgående links til ens website.
  • Der findes utallige gratis “temaer” der bestemmer dit websites udseende, heriblandt en række såkaldte SEO-venlige temaer. Se bare en sådan Google søgning. Men vær opmærksom på, at SEO også bruges som buzz-word, og ikke altid er berettiget. I virkeligheden burde alle gode themes være gode til SEO.
  • Endelig så er WordPress meget fleksibelt og nemt at arbejde med, hvilket må være en fordel når man arbejder med søgemaskineoptimering.