Blogværktøjet WordPress til at lave søgemaskinevenlige sites

wordpress søgemaskineoptimering - seoJeg har god erfaring med at bruge open source blogværktøjet WordPress til at lave søgemaskinevenlige sites med. Denne blog er bl.a. drevet af WordPress. Der er følgende grunde til at WordPress er godt til SEO:

 • URL’en kan nemt tilpasses præcis som man ønsker det. Denne blog tager f.eks. blogindlæggets overskift, skiller ordene med bindestreg, tilføjer indlægsnummer og .html
 • Der findes utroligt mange plugins (udvidelser), herunder SEO-plugins som man gratis kan anvende. Du finder en oversigt over søgemaskineoptimering-plugins her. Min favorit er All in One SEO Pack og jeg har benyttet Google (XML) Sitemaps Generator for WordPress en del.
 • WordPress kan pinge søgemaskiner som blogbot.dk, overskrift.dk og i det hele taget lave “ping back”s og “track back”s på andre blogs. Alt dette skaber indgående links til ens website.
 • Der findes utallige gratis “temaer” der bestemmer dit websites udseende, heriblandt en række såkaldte SEO-venlige temaer. Se bare en sådan Google søgning. Men vær opmærksom på, at SEO også bruges som buzz-word, og ikke altid er berettiget. I virkeligheden burde alle gode themes være gode til SEO.
 • Endelig så er WordPress meget fleksibelt og nemt at arbejde med, hvilket må være en fordel når man arbejder med søgemaskineoptimering.

4 tanker om "Blogværktøjet WordPress til at lave søgemaskinevenlige sites"

 1. Du behøve ikke installere Slugger. En anden og hurtigere mulighed er, at du under Options – Permalinks vælger Custom. Herefter kan du selv vælge hvordan dine urls skal se ud. I Seo-perspektiv er der mange muligheder netop her.

 2. Tak for kommentaren alle tre.

  Oxkjær, jeg er ikke helt med på hvad slugger kan. Er det for at lave URL’er der kortere end dem jeg laver? Er der nogen som ved om det har betydning hvor lange URL’erne er?

  Tak for den danske oversættelse, Martin. Det er simpelthen et genialt plugin, og fortjener også at blive oversat.

  Du har fuldstændig ret Brian, at lave sine egne permalinks er der muligheder i. Faktisk vil jeg sige, at det er en af de funktioner der overhovedet er det bedste ved WordPress. Jeg ved ikke om de danske bogstaver i denne blogposts URL forvirrer, for denne blog har en meget fin permalinkstruktur, synes jeg. Det kan godt være at æ og ø ser lidt mærkelige ud, men Google kan udmærket læse disse tegn:

  Google-søgning på søgemaskinevenlige sites

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *