Anonym blog (SEOmekanikeren) anmelder firmaer der tilbyder SEO

I december måned er bloggen SEOmekanikeren.blogspot.com gået i luften. Den består i vid udstrækning af blogposter der anmelder firmaer, der bryster sig af, at have forstand på søgemaskineoptimering eller SEO. Disse anmeldelser er overvejende ret kritiske overfor disse firmaer, som ofte får udstillet deres manglende kompetence omkring SEO. Endelig, så er forfatteren til bloggen anonym.

Billede af seomekanikerens blogJeg synes det er sjældent, man ser blogs som SEOmekanikeren. Det er ikke ofte man ser nogen så konkret kritisere andre firmaer på denne måde. At kritikken er så hård og specifik, er nok også en af årsagerne til at bloggens forfatter er anonym. En anden årsag er måske, at forfatteren selv lever af at sælge SEO. I hvert fald lader han til at have god forstand på søgemaskineoptimering.

Selv om det umiddelbart kan virke usympatisk at der skrives anonymt og meget udleverende for de enkelte firmaer, så er der også noget befriende ved bloggen. Der skrives lige ud af posen, og der tages ikke normale høflige og professionelle hensyn. På den måde skyder den også med skarpt mod alle flosklerne og salgstalerne der benyttes i SEO-branchen. Og ved at afsløre firmaernes inkompetence med søgemaskineoptimering, kan bloggen fungere som en slags brugeroplysning overfor potentielle kunder til de anmeldte firmaer. Det kunne ligefrem være, at bloggen skaber en bevidsthed omkring, at undersøge kvaliteten af den søgemaskineoptimering man tilbydes.

Synes du det er ok at anmelde firmaer på den måde SEOmekanikeren gør det?

9 tanker om "Anonym blog (SEOmekanikeren) anmelder firmaer der tilbyder SEO"

 1. Jeg synes egentlig at det er i orden at skrive som Mekanikeren gør. Der er som regel god argumentation i vedkommendes analyser, og uanset hvad, så tvinger det dem det går ud over til at kigge på eget arbejde. Det har jeg i hvert fald selv gjort 🙂

  Dog har jeg det lidt svært med anonymiteten. Som udgangspunkt mener jeg altid at man bør stå ved det man siger og skriver, og ikke mindst når man melder så aggressivt ud som Mekanikeren. Som det også er nævnt i en kommentar til et indlæg på Mekanikerens blog, bør vedkommende nok overveje at give sig selv til kende hvis han vil have en ordentlig debat. Jeg forstår i hvert fald ikke hvorfor anonymiteten er valgt…

  Jeg vil dog tilføje at jeg selv føler mig lidt trådt på af Mekanikerens kritiske indlæg om Lund & Andresen IT (http://seomekanikeren.blogspot.com/2007/12/lund-andresen-it-seo-analyse.html). Jeg har aldrig udgivet mig for at være søgemaskine-ekspert, og på vores hjemmeside (http://www.lait.dk) har ordene ”SEO”, ”Søgemaskineoptimering” eller lignende ord aldrig været nævnt en eneste gang. Argumentationen for at jeg og min virksomhed skal udstilles er tilsyneladende mit debat-indlæg i Amino-debatten(http://www.amino.dk/forums/t/26250.aspx) hvor jeg i et forum for tekniske spørgsmål/debatter spørger til best-practices inden for den tekniske SEO. Det bliver så fordrejet til at jeg kloger mig og udgiver mig for at være noget jeg ikke er….

  På trods af dette sure opstød herfra synes jeg nu stadig at det er okay, da Mekanikeren jo har tvunget mig til at kigge nærmere på tingene. Forhåbentlig til gavn for vores kunder og os selv i fremtiden. Dette gælder nok også de andre ramte personer/firmaer. Men drop nu den anonymitet og fortæl hvem du er 😉

  Mvh. Anders Lund, Lund & Andresen IT

 2. Tak for din kommentar Anders.

  Som jeg også skriver, så synes jeg umiddelbart at der er noget befriende ved SEOmekanikerens blog i forhold til selvudnævnte oversælgende SEO-eksperter.

  Men jeg forstår også godt, at du føler dig lidt urimeligt hængt ud. Fordi man deltager i en debat som Amino, behøver man ikke at få tæsk for, hvad man iøvrigt laver.

  Jeg synes der er noget unødvendigt aggressivt og nedladende ved SEOmekanikerens måde at skrive på. Og i kommentaren til anmeldelsen af Anders, skriver han “Jeg gider ikke svare på Amino, fordi man hele tiden bliver modsagt”, hvilket jeg synes er udtryk for at man ikke kan tåle at blive modsagt. I det hele taget er SEOmekanikerens stil kendetegnet ved, til tider hellere at gå efter manden end bolden.

  Alle disse træk tror jeg ikke ville være der, hvis ikke man kunne gemme sig bag anonymiteten.

  Man kan sige, der er fordele og ulemper ved anonymitet. Fordelene er, at der tages fat på tabuer, der tales lige ud af posen. Ulemperne er, at man måske har en tendens til at opføre sig på en måde, som man ikke ville, hvis man skulle stå til ansvar for det.

 3. Hej igen

  Ja, jeg synes nu også kommentaren

  “Jeg gider ikke svare på Amino, fordi man hele tiden bliver modsagt. Alle de her højrøvede SEO-eksperter har jo ikke andet at få tiden til at gå med, end at bide ad hinanden i intetsigende SEO-diskussioner.”

  er en kende arrogant, og jeg forstår ikke hvordan det hænger sammen med den efterfølgende post http://seomekanikeren.blogspot.com/2007/12/seo-eksperter-kom-nu-med-noget-modspil.html hvor modspil og forsvar ønskes…

  Sammenholdt med at Mekanikeren tilsyneladende skriver på Amino igen (under pseudonymet SEOMekanikeren… igen anonymt), mener jeg ikke troværdigheden er i top.

  Det er ærgerligt når der tilsyneladende er viden og evner bag bloggen, og at der ikke mindst bliver rusket op i nogen ting/problemer der er i SEO-branchen.

  Nå, nu vil jeg tage det fine tøj på og holde Nytårsaften. Godt nytår 🙂

  Mvh. Anders

 4. Jeg har også læst mekanikerens blog, og når man som jeg selv arbejder med SEO, er det da spændende læsning, dog ser jeg det som noget negativt at han er anonym, og dette fraholder mig da også i at deltage aktivt i hans debatter.

  Men det vil glæde mig hvis der en dag er nogen der kan afsløre hans rigtige identitet 🙂

 5. Nej, puha der er fart på diskussionen!

  Det er vel egentlig bare et resultat af anonymiteten Mekanikeren og herren/damen der anklager Rosenstand har valgt. I mine øjne er det sgu åndsvagt at det skal resultere i en debat om hvem der er hvem, men forståeligt at Rosenstand er sur…

  Kan denne udvikling mon ikke være endnu en opfordring til at droppe anonymiteten så vi kan komme tilbage til det det handler om??

 6. Seneste update: Et indlæg på Amino viser at SEOmekanikeren har samme IP-adresse som en udbyder af SEO-kurser: http://www.amino.dk/forums/p/27910/188364.aspx#188364

  Hvorfor SEOmekanikeren skulle nedgøre sine egne evner ud i webdesign, synes jeg så er list uklart.

  Debatten er i hvert fald heftig, og går på, om det er ok for en moderator at oplyse lighed i to profilers IP.

 7. Smiler sjov lille ting med at finde den rigtige identitet – Forsæt jagten. Spændende og se om nogen kan finde ud af hvem manden bag er

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *